• Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin
  • Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin

Asbestin oireet ja tunnistaminen

Asbestipöly on niin pientä ettei sitä pystytä havaitsemaan paljaalla silmällä. Puolestaan rakenteissa olevan asbestin voi luotettavasti tunnistaa asbestikartoituksella. Asbestin oireet ilmenevät useimmiten vasta pitkän ajan kuluessa mutta ovat tätäkin vakavampia.

Mitä oireita asbestista voi saada?

Asbestista tulevat oireet ilmenevät usein vasta pitkällä aikavälillä, mutta ovat usein todella vakavia. Itse altistuminen tarkoittaa sitä, että asbestipölyä on päätynyt hengityksen mukana keuhkoihin. Tämä tapahtuu useimmiten remontoidessa ja pölyn päästessä leviämään vapaasti. Tämän johdosta ennen mahdollista remonttia on syytä tehdä asbestikartoitus ja mikäli asbestia löytyy hoitaa asbestipurku ammattilaisen toimesta.

Yleisimpiä asbestin aiheuttamia sairauksia ovat mm:

  • plakkitauti
  • pölykeuhkosairaus
  • erilaiset syövät

Voinko tunnistaa asbestin itse?

Asbestin tunnistaminen omatoimisesti on käytännössä mahdotonta. Koulutettu ammattilainen saattaa havaita asbestia tietyissä kohteissa mutta tästä voidaan olla 100% varmoja vasta laboratoriotutkimusten jälkeen. Asbestia on käytetty useissa eri rakennusmateriaaleissa aina 1990 luvulle asti, jonka takia sitä voidaan löytää lähes kaikkialta.

 

Suoritamme asbestikartoituksia ja asbestitukimuksia koko Etelä-Suomen alueella ammattitaidolla asiakasta kuunnellen. Mikäli epäilet rakenteissasi olevan asbestia niin ota yhteyttä ja me autamme!

 

 

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse