• Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin
  • Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin

Asbestikartoitus Helsinki 


Luotettava asbestin kartoitus pätevältä ammattilaiselta koko Etelä-Suomen alueelle 

1.1.2016 voimaantullut uusi asbestilaki määrää, että asbestikartoitus on tehtävä aina kun suunnitteilla on remontti ennen vuotta 1994 rakennettuun huoneistoon, liiketilaan tai muuhun kohteeseen. Kartoituksen avulla selvitetään, onko rakenteissa asbestia, jotta remontti osataan suunnitella tarvittavin varotoimenpitein. Asbestikartoituksen tärkeä merkitys korostuu erityisesti tiloissa, joissa asbestipölyä voi suojaamattomien purkutöiden seurauksena kulkeutua esimerkiksi ilmastointijärjestelmän kautta muualle rakennukseen. 


Tarjoamme luotettavat asbestikartoitukset taloyhtiöille sekä yksittäisille osakkaille ja kiinteistönomistajille Helsingissä, muualla pääkaupunkiseudulla ja koko Etelä-Suomen alueella. Kun siis tarvitset asbestikartoituksen asiantuntevalta toimijalta, ota yhteyttä Asbesta Oy:n ammattilaisiin!


Mistä tiedän, että asbestikartoitus on tehtävä?

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa asbesti on ollut hyvin yleinen materiaali ja sitä on käytetty mm. laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, liimoissa, tapettiliistereissä, putkistoeristeissä, lattiapinnoitteissa ja maaleissa. Jos siis rakennuksessa tai huoneistossa ei ole tehty remonttia sen jälkeen, on asbestikartoitus hyvin todennäköisesti suoritettava ennen purku- tai saneeraustöiden aloittamista. Näin ollen yksittäisten huoneistojen kohdalla esimerkiksi kylpyhuoneremonttia, keittiöremonttia tai väliseinien purkua suunnitellessa asbestin kartoitus on huomioitava. Taloyhtiön remonteissa, kuten julkisivu- tai putkiremontissa, asbestikartoitus on myös tehtävä. Asbestia kun voi löytyä muun muassa niin julkisivupinnoitteista, julkisivujen ja kattojen verhousmateriaaleista sekä sokkelin vesieristeistä.

Asbestikartoituksen sisältö

Asbestikartoituksen voi tehdä vain alaan perehtynyt ja riittävän pätevyyden omaava asbestikartoittaja.  Asbestinäytteet otetaan purettaviksi suunnitelluista rakennusmateriaaleista, jonka jälkeen kartoittaja lähettää ne eteenpäin asbestilaboratorioon. Kun tulokset ovat selvillä, toimittaa laboratorio vastaukset kartoituksen tilaajalle. Asbestikartoituksen perusteella pystymme myös arvioimaan materiaalien kunnon ja korjaustoimenpiteiden tarpeen sekä laatimaan raportin viranomaisille ja suunnitelman asbestipurkua tai -saneerausta varten.

Asbestipöly on sisäilmaan jäädessään erittäin haitallista terveydelle. Tämän vuoksi asbestikartoituksen yhteydessä otettava asbestinäytteenotto on suoritettava ammattilaisen toimesta ja mahdollisimman pölyämättömästi. Noudatamme aina huolellisesti suojautumistoimenpiteitä ja käsittelemme näytteitä asianmukaisella varovaisuudella.

Ripeä toiminta takaa remontin nopean alkamisen

Remonttia ei voida aloittaa, ennen kuin näytteet on analysoitu ja kohteen asbestikartoitus on valmistunut. Tämä voi johtaa siihen, että työt seisovat turhaan odottaessa. Asbesta Oy hoitaa kuitenkin kaikki asbestityöt tehokkaasti. Yhteistyölaboratoriomme on myös ehdottoman luotettava ja käsittelee asbestinäytteet nopeasti, jonka ansiosta tulokset saadaan ripeästi. Näin remonttia suunnitteleva taho pääsee ilman pitkiä viivästyksiä tekemään ilmoituksen mahdollisista purku- ja muutostöistä sekä aloittamaan saneeraustyöt.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Asbestikartoituksen hinta

Asbestikartoituksen hinta riippuu pitkälti kartoitettavan kohteen koosta sekä saatavilla olevista lähtötiedoista. Joissakin tapauksissa on jo heti selvää, että kohteessa on käytetty asbestia, mutta joissakin tapauksissa selvitys voi olla haastavampaa. Näin ollen työn määrä voi vaikuttaa kartoituksen hintaan.  Ammattilaisemme laativat sinulle kuitenkin aina mahdollisimman tarkan asbestikartoitus hinta-arvion, kunhan otat meihin aluksi yhteyttä!