• Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin
  • Paras kumppani kaikkiin asbestitöihin

Asbestikartoitus luotettavasti pätevältä ammattilaiselta

Teemme asbestikartoitukset Helsingissä ja muualla Etelä-Suomessa.

1.1.2016 voimaantulleen uuden asbestilain mukaan asbestikartoitus on tehtävä aina, kun suunnitellaan ennen vuotta 1994 rakennetun huoneiston, liiketilan tai muun kohteen remonttia. Näin selvitetään, onko rakenteissa asbestia ja remontti osataan suunnitella tarvittavin varotoimenpitein. Asbestikartoituksen tärkeys korostuu erityisesti tiloissa, joissa asbestipölyä voi suojaamattomien purkutöiden seurauksena kulkeutua esim. ilmastointijärjestelmän kautta muuallekin rakennukseen. Tarjoamme asbestikartoitukset niin taloyhtiöille kuin yksittäisille osakkaille ja kiinteistönomistajille. Kun haluat asbestikartoituksen luotettavalta & asiantuntevalta toimijalta, ota yhteyttä Asbesta Oy:n ammattilaisiin.

Mistä tiedän, että asbestikartoitus on tehtävä?

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa asbesti on ollut yleinen materiaali. Jos rakennuksessa tai huoneistossa ei ole tehty remonttia sen jälkeen, alkaa asbestikartoitus jo näyttää todennäköiseltä. Asbestia on käytetty mm. laattojen sauma- ja kiinnityslaasteissa, liimoissa, tapettiliistereissä, putkistoeristeissä, lattiapinnoitteissa ja maaleissa. Yksittäisten huoneistojen kohdalla esim. kylpyhuoneremonttia, keittiöremonttia tai väliseinien purkua suunnitellessa kartoitus on huomioitava. Taloyhtiön remonteissa, kuten julkisivu- tai putkiremontissa, asbestikartoitus on myös tehtävä; asbestia voi löytyä mm. julkisivupinnoitteista, julkisivujen ja kattojen verhousmateriaaleista ja sokkelin vesieristeistä.

Mitä asbestikartoitus sisältää?

Asbestikartoituksen voi tehdä vain alaan perehtynyt ja riittävän pätevyyden omaava asbestikartoittaja.  Asbestinäytteet otetaan purettaviksi suunnitelluista rakennusmateriaaleista, ja kartoittaja lähettää ne eteenpäin asbestilaboratorioon ja toimittaa vastaukset asbestikartoituksen tilaajalle. Asbestikartoituksen perusteella pystymme arvioimaan materiaalien kunnon ja korjaustoimenpiteiden tarpeen sekä laatimaan raportin viranomaisille ja suunnitelman asbestipurkua tai -saneerausta varten.

Asbestipöly on sisäilmaan jäädessään erittäin haitallista terveydelle. Tämän vuoksi asbestikartoituksen yhteydessä otettava näytteenotto on suoritettava aina ammattilaisen toimesta ja mahdollisimman pölyämättömästi. Noudatamme aina huolellisesti suojautumistoimenpiteitä ja käsittelemme näytteitä asianmukaisella varovaisuudella.

Remonttia ei voida aloittaa, ennen kuin näytteet on analysoitu ja asbestikartoitus on valmistunut. Tämä voi johtaa siihen, että työt seisovat turhaan odottaessa. Asbesta Oy hoitaa työn tehokkaasti. Yhteistyölaboratoriomme käsittelee asbestinäytteet nopeasti ja on ehdottoman luotettava, joten myös tulokset saadaan ripeästi. Näin remonttia suunnitteleva taho pääsee ilman pitkiä viivästyksiä tekemään ilmoituksen muutostöistä ja aloittamaan työt.

Mikä on asbestikartoituksen hinta?

Asbestikartoituksen hinta riippuu pitkälti kartoitettavan kohteen koosta sekä saatavilla olevista tiedoista. Joissakin tapauksissa on selvää, että kohteessa on käytetty asbestia, mutta joissakin tapauksissa selvitys voi olla haastavampaa.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse